1 Bitcoin = € 1.000,- (?!)

Regeren is vooruitzien. Dit is wat er volgens mij allemaal zou kunnen gebeuren wanneer de waarde van Bitcoin door de € 1.000,- breekt.

Het blijft speculeren, maar het zou me absoluut niets verbazen als het in juli van dit jaar gebeurt. En ik ben niet de enige die daar zo over denkt. (We schrijven vandaag 12 juni 2016 12:00 een koers van € 570,-).

Bitcoin 1000 euro

  • De waarde van Bitcoin zou dan al een “All time high” hebben bereikt. Want op 1 december 2013 tikte Bitcoin de € 900,- aan, wat tot dan toe het hoogste punt was.
  • Zouden investeerders denken “Zo. Nu is ie 1.000, ik pak mijn winst”? Ik denk het niet. Vooral de investeerders die er al langer in zitten weten dat er geen enkele reden is dat het stopt bij € 1.000,-.
  • Bitcoin zou wederom duidelijk terug zijn in het ‘gewone’ nieuws. Ik zie de koppen al voorbij komen: “Bitcoin hoger dan ooit”, “Bitcoin blijkt toch sterker dan gedacht”, “Bitcoin wil maar niet dood gaan”.
  • De aandacht van het niet-bitcoin-publiek zou toenemen en dit keer zijn er veel meer, goede, makkelijke en veilige wallets beschikbaar en kan men veel makkelijker Bitcoin kopen en instappen. Dit zou wel eens een extra zetje voor de koers kunnen zijn. En ook voor de acceptatie dat Bitcoin legitiem is.
  • Als “Bitcoin is crimineel criticus” zal je toch eens goed achter je oren moeten krabben. De waarde nam in 12 maanden met 390% toe. Het is ondenkbaar dat criminaliteit in één jaar zo toenam of dat criminelen zo massaal over zouden stappen. (Het is overigens ook dom om over te stappen als crimineel: Bitcoin is pseudoniem terwijl cash annoniem is).
  • En ook als “Piramidespel criticus” zal je achter je oren moeten krabben, want het allerbelangrijkste aspect aan een piramidespel is dat het instort, en dat is nou net wat hier niet gebeurt!
  • Het weergeven van de fiat-waarde (d.w.z. bijvoorbeeld de Euro- of Dollarwaarde) van je Bitcoinsaldo in je app, wordt alsmaar belangrijker, want een drankje in een café zou dan 0,00265 Bitcoin kosten. Wie snapt dat nou?
  • (Een technische: Na de halvering van de beloning zouden Bitcoinminers € 12.500,- voor een gevonden blok krijgen. De afgelopen maand was dat gemiddeld € 12.000,- bij een koers van ongeveer € 480,-).
  • De toenemende aandacht voor alt-coins zou wellicht wat afstompen. Niet zakken, want alt-coins zijn in opkomst en ze blijven erg interessant, maar men zou “die goede ouwe Bitcoin” wel weer meer waarderen.

Tot slot:

  • De wereld is natuurlijk groter dan de Euro alleen en ruim een honderdje eerder zouden we al door de psychologische grens van 1.000 US Dollar heen zijn gegaan. Zwart-wit zullen de effecten nooit zichtbaar worden, maar een aantal zouden zeker een rol gaan spelen.
  • Er moet overigens nog wel het nodige gebeuren om in juli de 1.000 te halen: Bij een gemiddelde groei zoals de afgelopen 12 maanden zitten we nu eigenlijk al te hoog. Maar zet de spurt van de afgelopen paar weken door, dan kan het zo gepiept zijn…
Bitcoin koers mid juni 2015 - mid juni 2016 wit

De Bitcoinkoers de afgelopen 12 maanden.

Tot zo ver de glazen bol uit Den Haag! 🙂