Presentatie in de Melkweg gegeven

Dat was leuk om te doen. Ook wel uitdagend. Want de situatie vroeg het een en ander van mijn flexibiliteit.

  • Ik was goed voorbereid met laptop, beamer en scherm en de gebruikelijke PowerPoint, maar wat bleek, projectie was niet toegestaan in het restaurant van de Melkweg. M’n uitleg moest dus 100% mondeling.
  • En dan was er het publiek van circa 20 personen. Veel van de aanwezigen ken ik, van eerdere Bitcoin Wednesday’s, en ik weet, die weten al heel veel van Bitcoin. Hetgeen ook bleek in mijn inventarisatie aan het begin: Allen wisten wat Bitcoin, Blockchain en Altcoins zijn en de helft had Bitcoin bij zich en één derde heeft ervaring met minen. Hoewel zéér gewaardeerd, zijn zij niet het publiek van Bitcoin Uitleg. Bitcoin Uitleg is voor nieuwelingen, voor mensen die nauwelijks wat van Bitcoin weten. En die waren er niet.
  • Het omschakelen naar Engels was de minste van mijn zorgen.

Omdat de organisatie me desondanks verzocht de presentatie te doen, heb ik dit natuurlijk gedaan.

Bitcoin Uitleg door Thomas Kemmere in Melkweg Amsterdam

En het ging – al zeg ik het zelf – prima. Ik heb uitgelegd over wallets, sleutels, anonimiteit, snelheid, hoe je er aan komt, waar je ze aan uit kan geven, hoe dat werkt, mining, de media-aandacht, Satoshi Nakamoto, Alt-coins, Blockchain en uitdagingen en kansen voor Bitcoin. Kortom een complete introductie.

Als feed-back kreeg ik terug ik dat het verhaal goed over is gekomen, en – wat deze mensen betreft – dat het altijd leuk is om het verhaal weer eens via een ander perspectief te ‘herleven’. (Ook zal ik de Engelse vertaling van “Automatische Incasso” opzoeken om in het vervolg verwarring in de discussie over storno’s te voorkomen).