Zal Bitcoin doorstijgen?

…Dat is de vraag. Op de korte termijn steek ik mijn hand er absoluut niet voor in het vuur.

Speculeren met de Bitcoin. Veel mensen worden natuurlijk aangetrokken door de plotselinge enorme stijgingen die we hebben gezien. Snel rijk worden, dat wil iedereen wel. Maar we hebben ook al diepe dalen gezien. Zelfs op de lange termijn is het risico groot. Persoonlijk verwacht ik dat we nog wel een paar grote ‘klappers’ gaan zien, maar mijn voornaamste advies: Stop nooit meer geld in een dergelijke riskante investering dan je je kan veroorloven te verliezen.

Ik hoop overigens dat we over een jaar of 10 in een situatie terecht zijn gekomen dat Bitcoin (of een andere succesvolle cryptomunt) zo stabiel is geworden, dat investeren / speculeren niet veel meer loont. Want dat is uiteindelijk toch beter: Dat de munt omni-aanwezig is in het dagelijkse betalingsverkeer, in plaats van vooral op de beursvloer.